Sedighe Khosravi, een Perzische -Nederlandse vrouw, is couturier en eigenaresse van Khosravi Couture in Amersfoort. In 1997 is zij afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Met haar lange ervaring in couture wil zij op een persoonlijke en betaalbare wijze de schoonheid van iedere vrouw naar voren brengen.

S. Khosravi :Haute Couture lijkt alleen weggelegd voor mensen die diep in de portemonnee willen tasten. Voor ons is het juist heel belangrijk dat couture niet alleen bereikbaar is voor mensen met een ruim budget.

  Niet iedreen kan of wil veel geld uitgeven. Daarom doe ik mijn best om klanten zo te advieseren dat ze binnen hun budget blijven en toch hun gewenst en gedroomde jurk kunnen krijgen. Dit kunnen we doen door niet met tussenpersonen en handelaars te werken en ook geen dure reclames te maken. ''Goede referenties van klanten zorgen er voor groei en succes.

 

 

Persoonlijke aanpak

 

S. Khosravi: Onze klanten zijn vaak mensen die iets anders willen, iets persoonlijker. Geen harnasjurk waar ze de hele dag last van hebben. Ze willen een jurk die bij al het aantrekken als een bevrijding voelt en niet pas bij het uitrekken.” Om dat te bereiken ga ik op een heel persoonlijke manier aan het werk.

Na een korte kennismaking hoor ik graag wie de klant is en wat haar wensen zijn. Zo’n gesprek kan gaan over interesses en hobby’s, over verwachtingen, wat voor type iemand is en uiteraard ook wat voor feest het gaat worden. Door dit gesprek krijg ik al een duidelijk idee in welke richting ik het voor het ontwerp moet gaan zoeken. Door middel van pasmodellen ga ik onderzoeken welke vorm het beste bij iemand past, kun je gelijk zien wat voor mogelijkheden er zijn. Tijdens de oriëntatie mag je gelijk de stoffen zien, voelen en aanraken.” Het maken van kleding op maat geeft sommige mensen wat onzekerheid: hoe gaat het er straks uitzien? Niet nodig vindt ik “Stap voor stap creëer ik samen met de klant haar jurk. We bepalen de halslijn, het silhouet, de stijl en welk model de jurk gaat krijgen. Zo krijgt de klant al snel een duidelijk beeld over hoe deze eruit gaat zien pure ambacht!